Lördagen den 31 juli 2021

Publicerad 2020-11-29

Julhälsning 2020


 

Kära medlemmar i Östergötlands Vallongille.

2020 - Ett år som inte liknar något annat.

Alla vill nu ut och vandra

helst ihop med de andra,

fast om jag fattat saken rätt.

Dom får inte gå så tätt?

(Jan-Erik Karlström på Facebook).

 

Berättelsen om 2020 blir kort.
Det trassliga året 2020 går mot sitt slut. Vi hann med att ha vårt årsmöte innan rekommendationerna med anledning av Covid-19 blev för restriktiva för att det skulle kännas meningsfullt och säkert att inbjuda till medlemsträffar.

Vid årsmötet i Finspång omvaldes styrelsen, 7 personer. Vi konstituerade oss omedelbart i anslutning till årsmötet och började detaljplanering av resten av året. Lennart var vald till ordförande av årsmötet. Till vice ordförande utsågs Kent-Inge, Ewa fortsätter som sekreterare och Guy som kassör.

Mer än så blev det inte under 2020. Styrelse beslutade strax efter årsmötet att skjuta upp vårt planerade besök vid Stavsjö Bruksmuséum. Men innan vi hann förmedla vårt beslut, meddelade muséet att de inte kunde ta emot oss på grund av trånga lokaler och att samtliga guider tillhör en riskgrupp.

Efter att ha avvaktat till slutat av våren, valde vi att skjuta bussresan till Bofors på framtiden. Styrelsen tycker att en sådan resa skall vi kunna göra avspänt och utan att tänka på allehanda rekommendationer.

 

Vad händer nu?

Styrelsen har börjat att bolla idéer och vi hoppas att aktiviteter vi ställde in 2020 skall gå att genomföra under 2021.

Vad sägs om årsmöte i Stavsjö? Där finns en stor lokal i Föreningshuset, som vi kan hyra och kombinera med studiebesök på muséet och/eller föredrag.

Kanske kan resan till Bofors bli av under våren.

Vi har resonerat om att arrangera något offentligt i Finspång under hösten 2021, helst kombinerat med ett medlemsmöte. Vi behöver synas och bli fler medlemmar i Vallongillet, eftersom medlemsantalet sjunker.

Vi efterlyser idéer på breda och intressanta föredrag/aktiviteter som anknyter till våra intressen kring valloninvandring och industrihistoria.

Ta kontakt med någon i styrelsen om du har idéer – alla förslag är välkomna.

Lennarts kontaktuppgifter är:

Lennart Danielsson; tel 013 – 13 54 48 eller 073 387 4728

e-post: ordforande@vallongille.se

Du kan även skicka e-post till: info@vallongille.se

 

Dags att betala medlemsavgiften för 2021.

Börja med att betala medlemsavgiften för 2021.

Årsavgiften är 150 kr/person. Inbetalning sker till Bankgiro 5718-7171 eller med inbetalningskortet, som bifogas det här utskicket.

Glöm inte att ange vem eller vilka medlemsavgiften gäller.

 

Har du skaffat vår specialvävda handduk?

Vi har låtit Björke Vävstuga ta fram en handduk med vår logotyp.

Förutom att sälja till medlemmar använder vi den som present till dem som är guider och håller föredrag vid våra träffar.

Priset är 175 kr+frakt. Kan köpas vid våra träffar.

Den är vävd i bomull, storlek 57 x 69 cm.

Beställ genom Guy tel 013 - 33 30 08

eller

e-post: info@vallongille.se

 

 

God Jul och Gott Nytt År

önskar styrelsen.